Please go to the Menu section, create a menu and then select the newly created menu from the Theme Locations box from the left.
advert
Omladina JAZAS-a Požarevac

Omladina JAZAS-a Požarevac

Prekogranični Program saradnje Rumunije i Srbije

Po akreditovanom programu Pedagoškog društva Srbije i GTC-a, u mestu Dognacea pored Rešice Republika Rumunija, u okviru IPA Prekograničnog Programa saradnje Rumunija-Srbija, projekta ’’Find out about life II’’, koji finansira Evropska unija, Grad Požarevac i Ministarstvo omladine i sporta, održana je petodnevna  obuka u periodu od 25. do 29. oktobra, za  25 učenika osnovnih i 25 srednjih škola za promociju konstruktivnog dijaloga i transformaciju sukoba. Iz Požarevca je obuku pohađalo osmoro mladih, i to Tamara Stojković, Milica Gostojić, Stefan Stojičić, Lazar Miljković, Valentina Živadinović, Jelena Jovanović, Marina Stević i Jovana Živković. Polaznici su prošli 30 sati obuke u  14 radionica primenom metoda interaktivnog učenja (radionice, igranje uloga, mini diskusione grupe, praktični rad, predavanja…) i imaće odgovornost da u svojim sredinama, vršnjacima daju informacije o medijaciji i usvajanju osnovnih životnih veština u prevazilaženju nesporazuma mirnim putem. Time će osnažiti i ojačati ličnost i za druge životne situacije.

Ova aktivnost u okviru projekta „Saznaj o životu II“ ne bi mogla da se realizuje bez svesrdne pomoći roditelja polaznika, direktora i stručnih službi škola iz kojih polaznici dolaze.

Zapretite nas:

No comments yet.

Add a comment

Choose language / Prevodi

EnglishSerbian