Održana obuka za vršnjačke edukatore u Velikom Gradištu

[title h6=““]

Održana obuka za vršnjačke edukatore o bolestima zavisnosti u Velikom Gradištu
U periodu od 24. do 28. septembra 2011. godine, u prostorijama ‘’Srednje škole Veliko Gradište’’ u Velikom Gradištu, održana je škola za obuku vršnjačkih edukatora/ki na temu bolesti zavisnosti. Obuka je održana u okviru projekata „Znam šta hoću“ podržanog od strane Ministarstva Omladine i sporta RS i opštine Veliko Gradište i realizovanog od strane kancelarije za mlade Veliko Gradište i Omladine JAZAS-a Požarevac.
Obuka je realizovana sa polaznicima uzrasta od 14 do 23 godine iz Velikog Gradišta i okolnih naselja, a tokom pet dana rada učestvovalo je 10 polaznika, koji su do kraja treninga prisustvovali obuci, od kojih je njih 8 uspešno položilo eliminacioni test provere znanja.
Treneri koji su vodili školu tokom pet dana su Ivana Ivanović i Miloš Bogovac iz Omladine JAZAS-a Požarevac koji iza sebe imaju dugogodišnji rad u ovoj oblasti, a stručna predavanja su realizovana od strane doktora medicine, specijaliste epidemiologije iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac, dr Zorice Mitić, kao i specijaliste kliničke psihologije, dr Milorada Jokića. Predavanja su održana na teme: “Epidemiologija bolesti zavisnosti“, kao i “Psihosocijalni aspekt bolesti zavisnosti“.
Kroz pet dana velika pažnja posvećena je razvijanju veština slušanja, razumevanja i poštovanja među polaznicima. Radilo se na izgradnji timskih veština i samostalnog rada, javnog nastupa i povećanju sigurnosti u sebe u toku izlaganja pred grupom ljudi.[/title]

Ostavite odgovor