Uspostavljanje saradnje sa dijasporom

saradnja

[title h6=““]

Počela je realizacija projekta ,,Uspostavljanje saradnje između dijaspore i matice na teritoriji grada Smedereva“, koji zajedno sprovode Omladina JAZAS-a Požarevac i Grad Smederevo u partnerstvu sa Udruženjem srpsko-grčkog prijateljstva „Kantakuzina“.

Cilj projekta je povezivanje privrednika iz Grčke, Srba – Grka sa privrednicima iz Smedereva. Projektom je predviđena razmena poslovnog iskustva i upoznavanje privrednika iz Grčke sa bogatim kulturnim, privrednim i turističkim nasleđem grada Smedereva, uz mogućnost pokretanja biznisa na teritoriji grada Smedereva.

Sadržaj posete i struktura privrednika iz grada Smedereva, biće prilagođeni interesovanju učesnika i privrednika iz Grčke.

U cilju realizacije projekta, tokom boravka u Grčkoj, od 27. do 29. 05. 2015. godine, naš tročlani tim je uspostavio saradnju sa Georgio Ztaniom, zamenikom gradonačelnika za opštine istočnog Olimpa i predsednikom Odbora za ekonomska pitanja opštine Dion Olimpus i Elenom Saliora, zaduženom za turizam i kulturu u toj opštini, kao i sa tamošnjim privrednicima.

Zainteresovanost za uspostavljanje saradnje, takođe su pokazali su i Dimitrios Nasikas, gradonačelnik Opštine Riga Fereu i Dimitris Palikaris, zamenikom gradenačelnika sa svojim privrednicima.

Koordinator projekta, Predrag Savić, upoznao je predstavnike lokalne samouprave Leptokarije i Volosa sa ciljevima projekta ,,Uspostavljanje saradnje između dijaspore i matice na teritoriji grada Smedereva“.

Predstavnici lokalnih samouprava, prema Savićevim rečima, prihvatili su predloženu projektnu ideju i pokazali zainhteresovanost da posete Smederevo, zajedno sa svojim preduzetnicima, Srbima i Grcima. Poseta grčke delegacije dogovorena je za oktobar 2015. godine.

Projekat ,,Uspostavljanje saradnje između dijaspore i matice na teritoriji grada Smedereva“ finansijski je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbe u regionu.

[/title]

Ostavite odgovor