Udovičić: Od pregovora sa EU najveću korist imaće mladi

Vanja_Udovicic

[title h6=““]

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da će od otvaranja pregovora sa EU najveću korist imati mladi jer će, kroz reforme i uvođenje evropskih standarda, imati priliku da žive u uređenom društvu, sa boljim obrazovanjem i većim mogućnostima za rad i usavršavanje.

[/title]

[title h6=““]

„Otvarajući pregovore sa Evropskom unijom ova vlada je otvorila nove šanse za građane, a najviše šansi i najveću korist imaće mladi“, naveo je Udovičić koji je današnjom odlukom vlade imenovan za predsednika Saveta za mlade.

[/title]

[title h6=““]

Udovičić je, u izjavi dostavljenoj medijima, naveo da je početak pregovora Srbije sa EU veliki nacionalni, istorijski momenat, kao i da su nove generacije te koje će imati najviše koristi od reformi i uvođenja evropskih standarda.

[/title]

[title h6=““]

Na taj način, dodao je Udovičić, mladi će „konačno imati priliku da žive u uređenom društvu, sa boljim obrazovanjem, većim mogućnostima za rad i stručno usavršavanje kako i Srbiji, tako i na celoj teritoriji EU“.

[/title]
[title h6=““]

Sve to, kako je rekao, biće i smernice u radu Saveta za mlade.

[/title]

[title h6=““]

Proces pristupanja Srbije EU, naveo je Udovičić, mladima u Srbiji donosi mnogo, a možda su najvažnija stvar brojnije mogućnosti za pronalaženje posla.

[/title]

[title h6=““]

„Mladi, obrazovani po evropskim standardima, moći će da sarađuju i razmenjuju iskustva i ideje sa svojim kolegama iz EU i tako unapređuju znanja koja će im biti preporuka da se zaposle na tržištu koje više neće biti ograničeno samo na Srbiju“, rekao je Udovičić.

[/title]

[title h6=““]

Prema njegovim rečima, mladi iz Srbije će moći da koriste i novi program „Erasmus plus“, koji je počeo u januaru i namenjen je za obrazovanje, obuku, omladinu i sport.

[/title]

[title h6=““]

Taj program će, objasnio je Udovičić, omladini u Srbiji pružiti mogućnost da studiraju, obučavaju se, steknu radno iskustvo i volontiraju u inostranstvu, a u oblasti sporta podrška će biti obezbeđena za amaterske sportove i borbu protiv nameštanja utakmica, dopinga, nasilja i rasizma.

[/title]

Ostavite odgovor