Poziv za obuku za vršnjačke edukatore/ke

sareni-flajer

[title h6=““]

Udruženje građana Omladina JAZAS-a Požarevac otvara poziv za obuku za vršnjačke edukatore/ke iz oblasti prevencije diskriminacije LGBT populacije koja će se održati od 19. do 21. septembra u Požarevcu. Rok za prijavu je 15. oktobar.

Program vršnjačke edukacije za srednjoškolce iz oblasti antidiskriminacione politike ima za cilj da kod mladih razvije veštine i znanja da proaktivno deluju u promociji antidisktiminacionih politika.

KO MOŽE DA KONKURIŠE: Na konkurs mogu da se prijave učenici i učenice srednjih škola sa teritorije grada Požarevca, Velikog Gradišta i Petrovca na Mlavi koji imaju motivaciju da se edukuju na pomenutu  temu, kao i da kroz realizaciju radionica svoje znanje prenesu vršnjacima.

USLOVI KONKURSA:

  1. Da ste učenik/ca Srednje škole sa teritorije Požarevca, Velikog Gradišta i Petrovca na Mlavi,
  2. Da imate motivaciju da se edukujete na ponuđenu temu,
  3. Da imate motiva da kroz realizaciju radionica svoje znanje prenesete svojim vršnjacima,
  4. Da volite druženje i timski rad.

Teme koje će se obrađivati u prvom radnom delu programa: osnove ljudskih prava, pojmovi o diskriminaciji i zakona koji je reguliše.

Drugi deo programa posvećen je vršnjačkoj edukaciji i radioničarskom radu u edukaciji u školama (planiranje i osmišljavanje radionica). Kroz intenzivan trening učesnici/ce će imati priliku da se obuče za samostalno vođenje radionica, oprobaju u ulozi voditelja i reflektuju na stilove i tehnike nekih od iskusnih radioničara/ki, kako bi mogli, uz podršku projektnog tima, da multiplikuju svoje znanje i sprovedu radionice po školama na temu promocije antidiskriminacije kod mladih.

Svi zainteresovani treba da pošalju prijavu koja sadrži sledeće podatke:

Naziv: prijava za obuku Jednaki u različitosti,

Podaci o učesniku/ci:  Ime i prezime, datum rođenja, škola, mesto, broj telefona i email kontakt) do 17.oktobra 2016. godine do 17 sati na sledeću adresu: konkurs@jazaspozarevac.org

Više informacija možete dobiti na e-mail: office@jazaspozarevac.org ili na broj telefona koordinatora projekta Borisava Ilića; 063/418-312.

Projekat je podržan od strane Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije i  Gradske uprave Grada Požarevca kroz Sprovođenje Antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji.

[/title]

Ostavite odgovor