„Mladi unapredili svoja znanja iz projektnog ciklusa“ – Mladi su zakon

mladi_znanja1

[title h6=““]

Na Srebrnom jezeru je od 22. do 24. jula 2016. godine održna trodnevna obuka za “Pripremu predloga projekta i upravljanje projektnim ciklusom» u okviru Projekta „Mladi su zakon – Braničevski i Podunavski okrug“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

[/title]

[title h6=““]

Na konkurs za omladinske volonterske projekte do 10. jula su pristigle 24 prijave neformalnih grupa mladih i udruženja mladih, od kojih 2 nisu ispunile administrativne uslove konkursa i na obuku su pozvani predstavnici 22 neformalne grupe mladih i udruženja mladih.

[/title]

[title h6=““]

Nakon obuke mladi će aplicirati na Konkursu koji se završava 05.08.2016. godine i na kome će imati mogućnost da se odobre sredstva za realizacuju projekata u iznosu od 40.000,00 do 100.000,00 dinara po projektu.

[/title]

[title h6=““]

Cilj obuke za pisanje projekata je bio da omogući učesnicima – predstavnicma neformalnih grupa mladih i udruženja mladih sa područja Braničevskog i Podunavskog okruga, da se upoznaju sa pravilima pisanja projekta, projektnim fazama, projektnim procedurama, da razmene iskustva i povežu se sa ciljem zajedničke akcije u cilju razvijanja projektne ideje.

[/title]

[title h6=““]

Konačni rezultati Omladinskih Volonterskih Projekata koji će biti finansirani biće objavljeni 10. avgusta, a realizacija i predaja čekova mladima 12. avgusta na Međunarodni dan mladih sa ciljem da podstaknemo mlade da se pridruže programu „Mladi su zakon“ čime svi zajedno možemo doprineti aktivizmu i voloterizmu mladih.

[/title]

[title h6=““]

Učesnici su se upoznali i sa osnovnim principima za pronalaženje finansijskih sredstava i biće sposobni da samostalno ideju pretoče u predlog projekta po zahtevima donatora kao i da izrade budžet projekta. Učesnici će biti u mogućnosti da kreiraju i pomognu u implementaciji projekata u svojim lokalnim sredinama i da unaprede svoje kapacitete u organizacijama u kojima su aktivni.

[/title]

[title h6=““]

Na obuci su polaznici bili aktivisti i volonteri čije su projektne ideje prošle prvi krug na Konursu koji je raspisao nosilac Projekta – Omladina JAZAS-a Požarevac u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Braničevo-Podunavlje, Gradom Požarevcem, Omladinskim pozorištem PATOS Smederevo i Opštinom Veliko Gradište.

[/title]

[title h6=““]

PDF – objava rezultata

[/title]

Ostavite odgovor