DOŽIVI Srebrno jezero za MLADE – Volontiram i Vredim – obuka 06. i 07. jula

dozivi

[title h6=““]

Omladina JAZAS-a Požarevac je 15. juna 2015. godine počela realizaciju projekta «DOŽIVI Srebrno jezero za MLADE» uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i partnersku podršku Opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije Veliko Gradište i Kulturnog centra.
Opšti cilj projekta je PRomocija Srebrnog jezera kroz edukaciju mladih i unapređenje receptivne turističke ponude.
A još neki od zacrtanih ciljeva su:
Unapređenje kvaliteta usluge edukacijom mladih , posebno turističnih posednika i angažovanih u turstičkim organizacijama o novim veštinama u turizmu
Kroz kreativan i inovativan pristup konkursom za dizajn materijala Srebrno jezero za mlade doći do novih mladih i aktivnih turista
Unapređenje receptivne turističke ponude kroz mrežu dugogodišnjih partnera i međunarodnih omladinskih kampova
Informisanje mladih u regionu i Srbiji o ponudi Srebrnog jezera
Unapređenje znanja i veština turističkih radnika, PR menadžera , hotelskih i ugostiteljskih službenika , novinara i predstavnika lokalne samouprave za uspešnu medijsku promociju.
Promovovisanje turističkih potencijala
Jedna od aktivnosti na projektu je i Trening za «volontiram i vredim» koji će se održati 06. i 07. jula 2015. godine.
Ovaj trening koji će trajati 2 dana i okupiti 15 mladih ima za cilj da mlade motiviše i da ih edukuje o značaju, prednostima, vrednostima volontiranja i svemu onome što taj poziv nosi sa sobom. Mladi koji prođu trening će se upoznati sa svim mogućnostima volontiranja na manifestacijama u samom Velikom Gradištu i biti pokretači svojih vršnjaka za učešće u organizaciji i realizaciji događaja. Obuku će voditi iskusni koordinatori volontera sa Nišvil džez festivala i Zaječarske gitarijade.
Volontiranje treba promovisati kao nešto što zajedničkim zalaganjem donosi dobrobit celokupnom društvu, kao nešto što će omogućiti da se stvari POkrenu i OKrenu. Treba istaći da volontiranje ne doprinosi samo društvu i rešavanju problema koji postoje u njemu. Veoma važna karakteristika volontiranja je i lični razvoj osobe koja je angažovana kao volonter. Kroz volonterski rad, osobe mogu da razviju samopoštovanje i poštovanje prema drugima, kao i da primene svoje veštine i znanja kroz različite aktivnosti.
Nakon toga nas očekuje i Trening za turističke vodiče «Gritere».
Fotografija: Srđan Dedić

[/title]