“Slatka debata” i multikulturalno veče

debata

[title h6=““]

Uz zvuke Erosa Ramazzottia, Luciana Pavarottia i Andree Bocellia u restoranu Grand u Smederevu održana je prva u nizu slatka debata u okviru projekta EU4YOUth.

[/title]
debata1
[title h6=““]

Mladi, budući kuvari i poslastičari iz Ekonomske škole iz Smedereva su od dobijenih namirnica pripremili pice i panakotu, omiljna jela Italijana.

[/title]
debata2
[title h6=““]

A uz Italijansku muziku i hranu se i pričalo o Italiji jer je ona trenutno precedavajuća zemlja savetom Evrope. Izabrali smo restoran/kafić, mesto na kome se uz neformalnu atmosferu razgovara i o poslu i o drugim značajnim temama. A uz poslastice sve ide lakše i slađe. A osim o Italiji, pričalo se i o Evropskoj Uniji , obrazovnom sistemu u njoj i kod nas, kako mladi provode slobodno vreme, kako i šta uče, a sve to sa prijateljima iz Srpske teoretske Gimanzije Dositej Obradović iz Temišvara.

[/title]
debata3
[title h6=““]

Gosti iz Temišvara su posetili i OŠ Jovan Cvijić i Gimanziju Smederevo i sa njihovim predstavnicima razgovarali o mogućnostima saradnje preko IPA projekata.

[/title]
[title h6=““]

Osim “radnog” dela posete gostima su pokazane i kulturne čari grada Smedereva, Smederevska Tvrđava i muzej grada Smedereva.

[/title]

Ostavite odgovor