Resurs centar u službi mladih

[title h6=““]
Obuka o upravljanju projektnim ciklusom na kojoj je učstvovalo osam neformalnih/formalnih grupa mladih održana je na Srebrnom jezeru prtoteklog vikenda.

Omladina JAZAS-a Požarevac je u okviru projekta Resurs centar – Braničevski okrug, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike srbije, 09. i 10. jula 2011. godine na Srebrnom jezeru, održala obuku o upravljanju projektnim ciklusom.

Obuka za predstavnike osam neformalnih/formalnih grupa mladih (Mladi za Homolje, Žagubica; U korak sa Evropom, selo Poljana; Mladi za mlade, Požarevac; Naš grad naša bašta Požarevac; odred izviđača Mlava, Petrovac na Mlavi; Učenički parlament Medicinske škole, Požarevac; Brzohode Omladinci, selo Brzohode; UZROP, Petrovac na Mlavi), koji su odabrani na osnovu raspisanog konkursa «Mladi su zakon», za Omladinske Volonterske Akcije vođena je od strane trenera Aleksandra Jovanovića i Gorana Radisavljevića. Oni su učesnicima preneli znanje i svoje iskustvo koje bi trebalo da im pomogne da razviju i uobliče postojeće projektne ideje, te da shvate kako se od ideje dolazi do sredstava i realizacije sa konkretnim rezultatima uz održivost projekta.

Po završenoj obuci učesnici imaju rok do 17. jula 2011. godine da svoje projektne ideje usavrše i pošalju ih komisiji koja će doneti odluku koji će projekti biti finansirani. Konačni rezultati biće objavljeni 25. jula, a sa realizacijom projekata počnje se 12. avgusta na Međunarodni dan mladih.[/title]

Ostavite odgovor