Please go to the Menu section, create a menu and then select the newly created menu from the Theme Locations box from the left.
advert
Omladina JAZAS-a Požarevac

Omladina JAZAS-a Požarevac

Nastavak EU karavana

eu-karavan

Aktivnosti u okviru projekta EU4YOUth se zahuktavaju. U Smederevskoj Palanci u OŠ Olga Milošević održan je performans koji su izveli članovi neformalne grupe mladih pozorišnih umetnika KZM Smederevo o Evropskoj Uniji, tačnije o načinu života u velikoj zajednici i prednostima koja ona donosi. Oko 100 mladih je sa pažnjom pratilo izvoženje performanas i zajedno sa mladim umetnicima učestvovalo u njemu.

Mladi iz škole su imali i priliku da pogledaju izložbu likovnih radova, koju su pripremili njihovi vršnjaci iz Smedereva, Velike Plane i Smederevske Palanke, preko 60 učesnika konkursa. Tema je naravno takođe bila, kako mladi vide sebe i EU.

Prigodnim poklonima su i nagrađeni najbolji učesnici konkursa.

Ispred KZM Smederevska Palanka partnera na projektu, mladima i medijima se obratio Dragan Vujanović-Vujanke.

Po reakcijama mladih koji su učestvovali na likovnom konkursu i pratili performans, primećuje se uticaj medija i roditelja. Mladi nemaju jasnu sliku o EU i šta ona zapravo daje i uzima u neku ruku, a mediji i njihovi roditelji ima plasiraju neke druge vrednosti.

Zapretite nas:

No comments yet.

Add a comment

Choose language / Prevodi

EnglishSerbian