Please go to the Menu section, create a menu and then select the newly created menu from the Theme Locations box from the left.
advert
Omladina JAZAS-a Požarevac

Omladina JAZAS-a Požarevac

Mladi su zakon – Istočna Srbija

mladi

Na Srebrnom jezeru je od 03. do 05. avgusta 2015. godine održna trodnevna obuka za “Pripremu predloga projekta i upravljanje projektnim ciklusom» u okviru Projekta „Mladi su zakon 2015 – Istočna Srbija“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Na konkurs za omladinske volonterske projekte su pristigle 27 prijave neformalnih grupa mladih i udruženja mladih, od kojih 6 nisu ispunile administrativne uslove konkursa i na obuku su pozvani predstavnici 21 omladinskog volonterskog projekta.

Cilj obuke za pisanje projekata je bio da omogući učesnicima –predstavnicma neformalnih grupa mladih i udruženja mladih sa područja Braničevskog, Zaječarskog i Borskog okruga, da se upoznaju sa pravilima pisanja projekta, projektnim fazama, projektnim procedurama, da razmene iskustva i povežu se sa ciljem zajedničke akcije u cilju razvijanja projektne ideje.
Učesnici su se upoznali i sa osnovnim principima za pronalaženje finansijskih sredstava i biće sposobni da samostalno ideju pretoče u predlog projekta po zahtevima donatora kao i da izrade budžet projekta. Učesnici će biti u mogućnosti da kreiraju i pomognu u implementaciji projekata u svojim lokalnim sredinama i da unaprede svoje kapacitete u organizacijama u kojima su aktivni.

mladi

Na obuci su polaznici bili aktivisti i volonteri čije su projektne ideje prošle prvi krug na Konursu koji je raspisao nosilac Projekta – Omladina JAZAS-a Požarevac u partnerstvu sa Udruženjem građana Šansa i Timočkim omladinskim centrom iz Zaječara. Nakon obuke mladi će aplicirati na Konkursu koji se završava 10.08.2015. godine u 17 sati i na kome će imati mogućnost da dobiju sredstva za realizacuju svojih ideja u maksialnom iznosu od 70.000,00 dinara po projektu.

Konačni rezultati Omladinskih Volonterskih Projekata koji će biti finansirani biće objavljeni 12. avgusta na Međunarodni dan mladih sa ciljem da podstaknemo mlade da se pridruže programu “Mladi su zakon“ čime svi zajedno možemo doprineti aktivizmu i voloterizmu mladih.

Tim Omladine JAZAS-a Požarevac – resurs centra Ministarstva omladine i sporta za Istočnu Srbiju

Zapretite nas:

Choose language / Prevodi

EnglishSerbian