“Aktiviraj se, jer dosadno je oPASno“

[title h6=““]

Realizovane radionice cirkuskih veština u Petrovcu na Mlavi

Omladina JAZAS-a Požarevac svesrdno pruža pomoć  NVO sektoru u vidu stručno-tehničke  i druge podrške.

[/title]
[title h6=““]

Na projektu  “Aktiviraj se, jer dosadno je oPASno“,  koji realizuje Udruženje ZDRAVO, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a sufinansira Grad Požarevac, Omladina JAZAS-a Požarevac je jedan od partnera. U okviru projekta održane su radionice cirkuskih veština za učenike srednjih škola iz Požarevca i Petrovca na Mlavi.

Učenici Ekonomske i Politehničke škole u Požarevcu i Gimnazije u Petrovcu na Mlavi, njih 16, učestvovali su na radionicama cirkuskih veština. Radionice su rađene u saradnji sa CIRKUSFEROM iz Beograda u fiskulturnoj sali petrovačke Gimnazije. Milan Manić i Vladana Erdeg, treneri na radionicama, uspeli su da polaznike animiraju i nauče osnovnim cirkuskim veštinama.  Trening je doprineo smanjenu agresivnosti, većoj sposobnost koncentracije, boljoj ravnoteži i povećanju koordinacije, kao i pozitivnom odgovoru na narko izazov. Mladi obuhvaćeni ovim radionicama imali su prilike da uče žongliranje lopticama i čunjevima, rad sa diablom, vožnju monocikla, osnovne akrobacije na svili…

Svoje stečeno znanje o cirkuskim veštinama, kao jednog vida odgovora na PAS (psihoaktivne supstance) polaznici će imati prilike da pokažu na uličnim manifestacijama koje će biti organizovane u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi.

Projektnim aktivnostima obuhvaćeni su Požarevac, Petrovac na Mlavi i Malo Crniće. Partneri na projektu su, osim  Omladine JAZAS-a Požarevac i Zavod za javno zdravlje Požarevac, Kancelarija za mlade Grada Požarevca i JU Direkcija za omladinu i sport Petrovac na Mlavi.

[/title]