Punoletstvo, to se danas dešava Omladini JAZAS-a Požarevac

Punoletstvo
[title h6=““]

Kada napuniš 18. Godina, misliš, e sada mogu da radim šta hoću, sada znam šta hoću, osvojiću svet…
Te davne 1997. godine grupa vizionara, entuzijasta je već i bez te floskule, sada sam glavni/na, radila šta je htela, i što je najbitnije, znala je šta je htela. Okupili su se toplog 28.aprila 1997. godine da pokažu sebi i drugima da mala grupa može promeniti sve(t).

[/title]
[title h6=““]

Početak se desio na obuci za vršnjačke edukatore o HIV/sidi, trinaestoro veličanstvenih mladih ljudi su se u to vreme upustili u vrlo „opasnu“ avanturu, da pričaju o toj polno prenosivoj bolesti, da dele kondome, da razbijaju seks tabue. Nije bilo lako, nazivali su ih svakakvim imenima, ali su se izborili, i potpuno uspeli. Mnoge generacije su kasnije pratile njihov ritam i radile na svom i obrazovanju drugih mladih.

[/title]
[title h6=““]

Tih trinaest veličanstvenih su: Matić Sonja, Jovana Pajić, Tanja Jeremić, Aleksandra Vulin, Milan Grubetić, Mališa Medenica, Ivana Stojanović, Vesna Trajilović, Marijana Stojanov, Lana Petrović, Boban Miladinović, Radoslava Dimiteijević, Jelena T. Janković. Njih su okupili i vodili Prim. dr Verica Arsenijević i Nebojša Maksimović, staršna ekipa iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

[/title]
[title h6=““]

Početak je težak bez pomoći iskusnih, a njih su činili drugari i saradnici iz Omladine JAZAS-a Beograd, oni su vodili obuku za vršnjačke edukatore: Karlo, Stanislava, Ranko, Željka, Sanela, Marjan, Ivana, Neda, Vlada, Željana.

[/title]
[title h6=““]

Svim pokretačima duge i održive priče Omladine JAZAS-a Požarevac se ZAHVALJUJEMO, što su nam prokrčili put, da i danas uspešno radimo za dobrobit mladih i čitavog društva.

impresije izneo

Borisav Ilić

[/title]