Konferencija za medije

Konferencija-za-medije

[title h6=““]

Projekat „Bezbednost dece i mladih u saobraćaju“ se realizuje na teritoriji opštine Veliko Gradište, finasiran je od strane ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture republike Srbije sa 356.000,00 dinara, sufinasiran od opštine Veliko Gradište. Partneri su srednja škola Veliko Gradište i OŠ „Ivo Lola Ribar“.

[/title]
[title h6=““]

Projektnim aktivnostima se direktno doprinosi unapređenju svesti dece mladih o bezbednosti u saobraćaju, tačnije o važnosti poštovanja saobraćajnih pravila i najčešćim greškama koje dovode do saobraćajnih nezgoda, stradanja i povreda u saobraćaju, a realizje se u okviru decenije bezbednosti saobraćaju, koja traje do 2020. godine

[/title]
[title h6=““]

Neke od aktivnosti su: istraživanje u srednjoj i osnovnim školama na teritoriji opštine Veliko Gradište o poznavanju saobraćajne situacije u gradu, zatim obuka u okviru koje će polaznici kroz stručna predavanja, interaktivne radionice i praktičan rad učiti o bezbednosti u saobraćaju. Takođe, biće obuhvaćene i vežbe pružanja prve pomoći, kao i predavanja na temu, kako alkoholisanost i druge psihoaktivne supstance utiču na vožnju.

[/title]

Ostavite odgovor