Centrifuga

[title h6=““]

Prvi BCIF-ov program donacija koji je realizovan u partnerstvu sa predstavnikom poslovnog sektora – Erste bankom a.d. Novi Sad, je program Centrifuga. On je uspešan primer saradnje i uzajamnog dopunjavanja neprofitnog i poslovnog sektora na podršci lokalnim inicijativama.
Program Centrifuga podržava omladinske grupe na pokretanju kreativnih i inovativnih sadržaja iz oblasti kulture u svojim zajednicama, uz aktivno učešće vršnjaka i korišćenje lokalnih potencijala. Projekti se realizuju kroz širok spektar aktivnosti i pri tome obrađuju teme od značaja za mladu generaciju. Sa ciljem kulturne decentralizacije i aktiviranja mladih ljudi van većih urbanih centara na pokretanju kulturnih sadržaja, program omogućava donacije do 400.000 dinara (4.000 evra) za projekte u mestima u kojima posluje Erste banka (osim Beograda, Novog Sada i Niša).

Kako konkurisati za program Centrifuga
> Uputstvo za prijavljivanje.pdf 
> Prijavni formular.doc 

Rok za konkurisanje:

Konkurs je otvoren do 18. maja 2012. god. do 17 časova

Procedura dodele donacija
Za sve programe BCIF ima utvrđena pravila i procedure za dodelu donacija. Tokom javnog procesa selekcije projektni predlozi za program Centrifuga se razmatraju na sledećim nivoima:
1. Kancelarija BCIF-a
2. Lokalni savetnici/ce
3. Odbor za Centrifugu

Ovde možete videti uspešne priče iz lokalnih zajednica, ili pogledati najčešće postavljana pitanja u vezi sa programom Centrifuga.[/title]

Ostavite odgovor