Obuka za vršnjačke edukatore „Zdravlje na dlanu“ u Golupcu

golubac

[title h6=““]

U okviru projekta „Pokaži šta znaš, ali baš!“ koji Omladina JAZAS-a Požarevac sprovodi u partnerstvu sa KZM Golubac, TO Golubac, ZZJZ Požarevac, a finansira Ministarstvo omladine i sporta realizovana je obuka za vršnjačke edukatore Zdravlje na dlanu.

[/title]

[title h6=““]

U okviru obuke su učesnici imali prilike da kroz interaktivan rad, predavanja, radionice, igrice i druge aktivnosti uče o reproduktivnom zdravlju, polno prenosivim infekcijama, prevenciji HIV-a, o sportu i fizičkoj aktivnosti, o pravilnoj ishrani, kao i o prevenciji zavisnosti (pušenju, alkoholu i drogama).

[/title]

[title h6=““]

Dvanaest polaznika je pokazalo izuzetno znanje i kroz ova četiri dana od 18. do 21. 10. 2014. godine, koliko je trajala obuka su iskazali spremnost i želju da stečeno znanje prenose vršnjacima i tako doprinesu podizanju svesti o zdravom životu i svim opasnostima rizičnog ponašanja.

[/title]

[title h6=““]

Obuku su vodili iskusni treneri Omladine JAZAS-a Požarevac Jelena Trifunović-Ilić i Zoran Jović, a gost koji je govorio o fizičkoj aktivnosti Vladimir Stokić direktor Direkcije za omladinu i sport Petrovac na Mlavi koja je takođe partner na projektu.

[/title]

Ostavite odgovor